Simrishamns Trolling är sedan flera år känt som Sveriges bästa saltvattentrolling under hela året och är välbesökt av trollare från hela Europa. Simrishamn har också blivit hemmavatten för många danska fiskare, som funnit sin fasta båtplats här eller trailar över Öresundsbron. Även några tyska team ligger här hela året med sina båtar. Lite mera långväga ifrån är våra gäster från Finland, Norge, Polen och Österrike.

Det har genom åren blivit många profiler som trollar här. Gemensamt för dem alla är att man ställer upp för nybörjaren med tips om var man finner fisken. Hasses och Jacks sjökort är vida känt och ligger till grund för allt fiske här ute. Men tekniken går framåt och vi ser med spänning fram emot Houdinis nya datasjökort.

Kanske inte alla trollare kommer att uppleva en 20+ lax, men många har redan gjort det. Det nuvarande rekordet ligger på 26,0 kg. Även en 10+ lax är en mycket stor fisk och en sådan har åtskilliga fångat här. Att landa en stege eller kogefisk är snarare regel än undantag.

Möjligheterna att ta emot trollare är goda. Med dubbelramp går både sjösättning och upptagning smidigt. Servicebyggnad med toaletter och dusch sörjer för dem som övernattar i båtarna. Även ett uppehållsrum med pentry finns för dem som så önskar. Vårt rensbord med avfallshantering och frysboxar finns i direkt anslutning till rampen. Bensin och diesel finns på kajen. Vinterförvaring och service i nära anslutning. Allt detta kostar några kronor men det finns många olika alternativ att välja på för att det skall passa just dig.

Så välkommen till Simrishamns Trolling.