Vädret har gjort att det har hittils i år varit svår att komma ut. Kom själv ut på första turen i måndags den 5 januari. Två andra trollingbåtar kunde också siktas ute på havet. Vet inte hur det gick för dom men för oss gick det riktigt bra. Kompisarna Mathias och Patrik som aldrig hade fiskat lax förut fick känna på 5 laxar som hängde med ända in till båten.  Den minsta på 3,5 kg var fenklippt resten fick gå tillbaka och var på mellan 5- till dryga 9 kg.  Laxarna tog alla i ytan på Worrior skedar och Ismo mag viktade med 30-50 gram. Bästa området var runt WP Syndrenabbe.

2015.12

Kul med laxfiske utanför Simrishamn

Emilsson och jag på eftermiddagstur

Den 7 januari la sig vinden plötsligt och jag fick tag i Hans Emilsson som kunde följa med ut i min båt på kort varsel.  Vi hade gejerna i sjön runt 13.30 tiden. Det tog kanske en timme innan vi kom fram till Syndrenabbe-området och just som vi kom in i samma område som gången innan får vi ett fint dubbelhugg. Nu på Flasher Grizzly och ett skeddrag som satt ovanför. Den ena släpper direkt men den andra kunde Hasse drilla in. En 7 kg+ som var vild. Ut med grejerna igen och när vi kom tillbaka så högg det på samma bete igen och nu var det min tur. En lite mindre lax kunde Hasse håva åt mig.

Emilsson 6

Fin vildlax som släpptes helt oskadd efter att ha använt en håv med gumminät

 

Storlax för Hasse

Tiden går snabbt när man har kul, så det började skymma och just då hugger det stenhårt på innersta ytspöt och Hasse börjar fighta en större fisk.  Jag filmar hela fighten så Hasse får håva den bångstyriga laxen själv . En fenklippt lax på 12 kg som vi behåller.  Käns som att det är mycket lax i utanför Simrishamn just nu, det är bara vädret som måste bli bra. Ser ut som att vinden ska lägga sig nästa helg och framåt på långtidsprognosen.

Emilsson 1

Hans Emilsson med årets förmodligen första storlax som fångades på WP Syndrenabbe