Efter att ha varit svårt fiske och mycket dåligt väder med hårda vindar från olika håll verkar det nu som det har stabiliserat sig något. Har varit ute lördag och söndag med ganska bra resultat. Lördagen bjöd på vindstilla väder och årets varmaste dag. Vi fick två laxar, en liten och en fin sommarfisk på dryga 8 kg.  Men i tilläg så fångade vi 3 fina havsöringar på 3 ,4 och dryga 5 kg och tappade också ett fint hugg som jag tror var havsöring.  Klotrunda och blanka havsöringar.

17,1 kg.1

Seppo med sin fina vandringslax på 17,1 kg som efter foto släpptes tillbaka

Söndagen var tuffare

Söndagens fiske var betydligt tuffare med lite blåsigare väder med inslag av lite regn.  Trög start på fisket men när solen kom fram mitt på dagen får vi helt plötsligt ett riktigt superhugg på översta djupriggsspöt på 10 m djup där det satt en organge Nasty Boy sked. Riktigt stor lax var det och min kund Seppo som fyllde 50 år kunde efter en ganska lång och hård fight landa en vildlax som jag väger i min Mclay håv till 17,1 kg. Har man riktig tur går det fortfarande att få vandringslax.  Sedan får vi en smällfet havsöring innan vi åkte i land i den ökande vinden.

17.1 kg.3

Unga Milton med en av flera fina havsöringar han landade i lördags

Klassiskt Simrishamnsfiske

Vi fick mest fisk på drag och det var det Danska draget Nasty Boy i lite olika färg som har fiskat bäst, både på rigg och i ytan. Men en lax tog på en flasher och den stive på 30 m djup och en fin lax på 25 m djup på en gulguld NK sked. Bästa området har varit runt WP 11 och ut mot Ruski. Även mellan WP 11 och Långagrund har några hugg kommit.

17.1 kg.4

Fin sommalax för Martin som tog på en NK sked i gul och guld på 25 m djup