Årets hittils största lax fångades i går ca 20 sjömil sydväst från Simrishamn. Fisken togs under guidning i min båt av Krister Dagsberg som hade sin son med sig som i helgen ska vara med på Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske. Laxen vägdes i min nya Mclayhåv som har inbyggd våg av hög kvalitet i skaftet. Den vägdes till 21,2 kg och var 120 cm lång. En vild mycket kraftig och vacker hanlax som kämpade mycket hårt. Krister fick slita i över 35 minuter då laxen tidvis rusade vilt för att sedan gå djupt och stångas. Vi var tvungna att ta upp i stort sett alla andra spön som var ute då jag tidigt såg att detta var en mycket grov fisk. Laxen fotades och vägdes så snabbt det gick för att sedan släppas helt oskadd. Mycket stor lax i år då detta var den andra över 20 kg utanför Simrishamn i år och min sjätte lax över 15 kg i båten på guidning sedan 1 januari.

dagsberg.3

Tung fisk på kroken men Krister tog det lugn och fightade fisken mycket bra.

dagsberg.6

Fantastisk hanlax som var helt vandringsfärdig

dagsberg.2

 

Grym kondition på detta muskelpaket

dagsberg.8

Varsamt isläppt av Tobias

dagsberg.5

Kanske läge att skaffa ett par Toby 60 grammare innan tävlingen i helgen

Perfekt väder får fiske utanför Simrishgamn i helgen

Fin väderprognos till helgen tävling med västliga vindar som alltid brukar dra in laxen nära Simrishamn och Svenska kusten. Det går bra att anmäla sig till tävlingen direkt på plats kvällen innan eller på morgonen.  Men kom i tid så att alla hinner med.